BIO - extra panenský olivový olej* 1,0 litra plech

BIO - extra panenský olivový olej* 1,0 litra plech

EAN produktu: 1000-06-12
EAN kartónu:
Krajina pôvodu:
Jednotka:
Množstvo kusov v kartóne:
Štefan Šimo – OLIVA Import
20,29 € bez DPH | 24,35 € s DPH

Popis produktu

Kód produktu: 1000-06-12Výrobca: CRITIDA GreeceKat. číslo výrobcu: 5203817203113Objem: 1,0 litraZáruka 18 mesiacovMnožstvo v kartóne 12BIO EXTRA PANENSKÝ OLIVOVÝ OLEJ* *produkt ekologického poľnohospodárstvaOlivový olej výberovej kategórie, získaný priamo z olív a výlučne mechanickými spôsobmi.Kyslosť 0,29% Peroxidové číslo max.20 mEqO2/Kg. Obsah vosku max.150 mg/Kg. Ultrafialová absorpcia: K270 max 0,2 • K232 max 2,5 • ΔK max.0,01Polyfenoly prítomné v olivovom oleji prispievajú k ochrane krvných lipidov (LDL) pred oxidačným stresom.Priaznivý účinok sa dosiahne pri dennom príjme 20g olivového oleja.Denná spotreba 20 g analyzovanej vzorky olivového oleja poskytuje 28,8 mg hydroxytyrozolu, tyrozolu alebo ich derivátov (> 5 mg),a preto olej patrí do kategórie olejov, ktoré prispievajú k ochrane krvných lipidov (LDL) pred oxidačným stresom podľa Nariadenia Komisie (EÚ) č. 432/2012. Požiadavka tvrdenia je min. 5 mg hydroxytyrozolu a jeho derivátov (napr. komplex oleuropeín a tyrozol) na 20g olivového oleja.Tento olej obsahuje 5,76-násobok minimálneho požadovaného množstva.Úrovne oleokantálu (ester tyrozolu, ktorého chemická štruktúra súvisí s oleuropeínom) a oleaceínu (známy ako tyrozol)sú vyššie ako priemerné hodnoty (135 a 105 mg / kg) vzoriek zahrnutých v medzinárodnej štúdii vykonanej na Kalifornskej univerzite v Davise: Oba majú významnú biologickú aktivitu a sú spojené s protizápalovou, antioxidačnou, kardioprotektívnou a neuroprotektívnou aktivitou.Chemická analýza sa uskutočnila podľa metódy publikovanej v J.Agric.Food Chem., 2012, 60 (47), str. 11696-11703, J. Agric. Food Chem., 2014, 62 (3), 600-607 a OLIVAE , 2015, 122, 22-33.Vyrobené v Grécku. Objem 1,0 l eSkladujte bez prístupu tepla a svetla.Minimálna trvanlivosť do: viď zadná strana obalu 20.11.2022

Tieto stránky využívajú cookies. Ich ďalším používaním súhlasíte s využívaním cookies. Prečítajte si informácie o tom, ako cookies používame a ako ich používanie môžete odmietnuť nastavením svojho internetového prehliadača.

SÚHLASÍM ODMIETNUŤ